
GARNALEN-KIKKERERWTENCURRY MET ORZO, AUBERGINE & FETA
ingredienten
▫️ 300 gr orzo
▫️ 200 gr garnalen
▫️ 1 aubergine
▫️ 1 paprika
▫️ 1 ui
▫️ 3 tenen knoflook
▫️ 1 el Italiaanse kruiden
▫️ 1 pak kikkererwten in curry (380 gr)
▫️ 200 ml kokosmelk
▫️ 150 gr cherrytomaten
▫️ 2 lente-uien
▫️ 80 gr feta
▫️ Chilivlokken
instructies
1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine en paprika in blokjes. Snijd de cherrytomaten doormidden.
2. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui 5 minuten op laag vuur. Bak de knoflook en Italiaanse kruiden een minuut mee. Voeg de paprika en aubergine toe en bak dit enkele minuten op hoger vuur mee tot de groenten bijna gaar zijn.
3. Roer de kikkererwten in curry en de kokosmelk erdoor. Laat voor 8 minuten zachtjes koken met de deksel erop. Voeg de garnalen en cherrytomaten toe en laat enkele minuten zachtjes pruttelen totdat de garnalen gaar zijn.
4. Kook ondertussen de orzo volgens de verpakking.
5. Verdeel de orzo en curry over de borden. Garneer met verbrokkelde feta, lente-ui en chilivlokken.