
PASTA MET BROCCOLI COURGETTESAUS, VEGA SPEKJES EN BURRATA
ingredienten
▪️ 300 gr pasta
▪️ 350 gr broccoli
▪️ 250 gr courgette
▪️ 120 ml kookzuivel
▪️ 1 ui
▪️ 2 tenen knoflook
▪️ 1 bouillonblokje
▪️ 1 el Italiaanse kruiden
▪️ 4 takjes verse basilicum
▪️ 140 gr vega spekjes
▪️ 2 bollen burrata
instructies
1. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in kleine stukjes. Snijd de courgette in dunne plakken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
2. Bereid de pasta volgens de verpakking.
3. Kook de broccoli zacht in 6-7 minuten. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui. Voeg de knoflook, courgette en Italiaanse kruiden toe. Bak de courgette gaar in ca. 8 minuten.
4. Bak ondertussen de vega spekjes volgens de verpakking.
5. Doe de courgette, ui, knoflook, broccoli, kookroom, basilicum en een verbrokkeld bouillonblokje in een blender. Mix tot een gladde saus. Doe de saus terug in de pan.
6. Breng de saus op smaak met zwarte peper. Roer de pasta er doorheen.
7. Verdeel de pasta over de borden. Doe de spekjes erover. Scheur de bollen burrata doormidden en verdeel over de pasta. Garneer eventueel met basilicum.