
STICKY BLOEMKOOL MET RIJST, ZOETZURE KOMKOMMER & RODE UI
ingredienten
Voor de sticky bloemkool (2 personen):
▫️ 500 gr bloemkool
▫️ 40 gr bloem
▫️ 80 ml water
▫️ 1 el zonnebloemolie
▫️ 1 el maïzena
▫️ 2 el hoisinsaus
▫️ 1 el sojasaus
▫️ 1 el sesamolie
▫️ 1 teen knoflook
▫️ 1 el limoensap
▫️ 2 tl sriracha
Overig (2 personen):
▫️ 150 gr rijst
▫️ 1/3 komkommer
▫️ 1 kleine rode ui
▫️ 75 ml azijn
▫️ 1 el suiker
▫️ 1 lente-ui
▫️ 1 el sesamzaad
▫️ 1 el kewpie mayonaise
▫️ 2 tl ketchup
▫️ 2 tl sriracha
instructies
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de komkommer en rode ui in dunne halve ringen en doe ze in een weckpot. Verwarm de azijn en suiker in een steelpannetje totdat de suiker is opgelost. Schenk het bij de komkommer en rode ui en schep goed door. Laat het afkoelen en zet afgedekt in de koelkast tot het serveren.
3. Meng in een kom de bloem, maïzena, water en zonnebloemolie. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en haal door het beslag. Verspreid de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet voor 30 minuten in de oven. Schep op de helft om.
4. Pers de knoflook. Meng in een kommetje de hoisinsaus, sojasaus, sesamolie, knoflook, limoensap en sriracha.
5. Kook de rijst volgens de verpakking.
6. Meng in een kommetje de kewpie mayonaise, ketchup en sriracha.
7. Snijd het groene gedeelte van de lente-ui in 3 gelijke delen. Snijd ze in de lengte in dunne reepjes. Leg de reepjes in een kommetje met water en zet in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat het op gaat krullen. Droog ze voor het serveren met keukenpapier.
8. Haal de bakplaat uit de oven. Doe de bloemkool terug in een kom. Schep de saus erdoor. Verspreid opnieuw over de bakplaat en bestrooi met sesamzaad. Zet voor 8 minuten in de oven.
9. Verdeel de rijst en sticky bloemkool over de borden. Doe de ingelegde komkommer en rode ui erbij. Garneer met de mayonaise en lente-ui.