
TOMATENRISOTTO
ingredienten
▫️ 150 gr risotto
▫️ 80 gr zongedroogde tomaatjes
▫️ 250 gr cherrytomaten
▫️ 1 el tomatenpuree
▫️ 1 sjalot
▫️ 2 tenen knoflook
▫️ 1 el Italiaanse kruiden
▫️ 100 ml witte wijn
▫️ 1 blokje groentenbouillon
▫️ 50 gr Parmezaanse kaas
▫️ 25 gr amandelen
▫️ Verse basilicum
instructies
1. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaatjes in dunne repen. Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Hak de amandelen in grove stukken.
2. Breng 700 ml water aan de kook. Verbrokkel het bouillonblokje erbij en draai het vuur laag.
3. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan. Fruit de sjalot en knoflook aan. Bak de zongedroogde tomaatjes en Italiaanse kruiden 2 minuten mee. Voeg de risotto toe en bak de korrels glazig. Bak de tomatenpuree 1 minuut mee. Blus af met witte wijn en breng al roerend aan de kook.
4. Als de wijn is opgenomen, voeg je 2 soeplepels bouillon toe. Blijf regelmatig roeren totdat de bouillon bijna is opgenomen. Herhaal dit totdat de risottorijst beetgaar is. Voeg na 15 minuten de cherrytomaten toe aan de risotto. Het garen van de risottorijst duurt in totaal ongeveer 20-25 minuten.
5. Als de risotto gaar is, plet je de cherrytomaten met een spatel. Roer 2/3 van de Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zwarte peper en indien nodig zout.
6. Verdeel de risotto over borden. Garneer met de overige Parmezaanse kaas, verse basilicum en amandelen.