
AZIATISCHE TONIJNTARTAAR MET SPICY MAYO
ingredienten
▫️ 150 gr tonijn
▫️ 1 el sojasaus
▫️ 2 tl sesamolie
▫️ 1/4 limoen
▫️ 1/2 sjalot
▫️ 2 kleine augurken
▫️ 1/5 komkommer
▫️ Korean Mayo
▫️ Sesamzaad
▫️ 1 lente-ui
▫️ Koriander
▫️ Rode peper
▫️ 4 sneetjes stokbrood
instructies
1. Snijd de sjalot en augurk in zo klein mogelijke blokjes. Dep de tonijn droog en snijd in kleine blokjes. Meng met sjalot, augurk, sojasaus, sesamolie, limoensap en limoenrasp in een kom. Als je van pittig houdt kan je er ook wat fijngesneden rode peper doorheen doen. Laat voor minimaal 30 minuten marineren.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Besmeer de sneetjes stokbrood aan beide kanten met olijfolie. Rooster in ca. 8 minuten krokant in de oven.
3. Snijd de komkommer met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakken. Leg de plakken in een rondje op het bord. Zorg dat het rondje wat groter is dan de kookring die je hierna gaat gebruiken.
4. Verdeel de gemarineerde tonijnblokjes met een kookring op de komkommer. Druk met de bolle kant van een lepel aan voordat je de kookring verwijdert. Doe de spicy korean mayo erover. Garneer met sesamzaad, lente-ui, rode peper. Serveer met een crostini.