
BRUSCHETTA MET SARDIENTJES, TOMATENSALSA EN BASILICUMOLIE
ingredienten
▫️ 140 gr sardientjes (blik)
▫️ 1/2 citroen
▫️ 8 sneetjes stokbrood
▫️ Handje zeekraal
▫️ 1/2 kleine rode ui
▫️ 1 grote tomaat
▫️ Extra vierge olijfolie
▫️ 2 takjes basilicum
instructies
1. Snipper de ui. Snijd de tomaat doormidden. Verwijder het vruchtvlees (dit wordt niet gebruikt in dit gerecht). Snijd de tomaat in kleine stukjes. Rasp de schil van de halve citroen en knijp het sap er daarna uit.
2. Meng de tomaat, ui, een scheut olijfolie en 1/3 citroensap. Breng op smaak met zwarte peper.
3. Mix de basilicum met 4 el olijfolie en het overige citroensap. Filter de olie door een doek of zeef.
4. Besprenkel de sneetjes stokbrood met olijfolie. Bak beide kanten goudbruin in een grillpan.
5. Haal de sardientjes uit het blik. Verwijder de graten en snijd de sardientjes in de lengte in parten.
6. Verdeel de tomatensalsa over de broodjes. Leg de zeekraal en sardientjes erop. Maak het af met citroenrasp en basilicumolie.