
ZOETE AARDAPPEL-FETADIP
ingredienten
▫️ 300 gr zoete aardappel
▫️ 125 gr feta
▫️ 6 takjes tijm
▫️ 4 teentjes knoflook (in de schil)
▫️ 1 el tahin
▫️ 1 tl citroensap
▫️ 1 tl honing
▫️ 2 ijsklontjes
▫️ 1 el extra vierge olijfolie
▫️ 1 el pompoenpitten
▫️ Chilivlokken
instructies
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Leg op een bakplaat. Ris de tijm van de takjes en doe het over de zoete aardappel. Let de knoflook in de schil bij de bakplaat. Besprenkel alles op de bakplaat met olijfolie. Zet voor ca. 25 minuten in de oven.
3. Doe de zoete aardappel met tijm in een blender of hakmolen. Knijp de tenen knoflook uit de schil en doe het erbij. Doe ook de feta, tahin, citroensap, honing, ijsklontjes en extra vierge olijfolie erbij. Blend tot een gladde dip. Breng op smaak met peper en zout.
4. Schep de dip in een schaaltje. Garneer met feta, pompoenpitten en chilivlokken. Serveer met toastjes of stokbrood.