
OKONOMIYAKI
ingredienten
▫️ 200 gr bloem
▫️ 200 ml water
▫️ 4 eieren
▫️ 300 gr witte kool
▫️ 2 wortels
▫️ 3 lente-uien
▫️ 1,5 cm gember
▫️ Kewpie mayonaise
▫️ 1 el sesamzaad
▫️ Verse koriander
Voor de saus:
▫️ 1 el ketchup
▫️ 1 el sojasaus
▫️ 1 el oestersaus
▫️ 1 tl limoensap
▫️ 1 tl sriracha
▫️ 1 tl sesamolie
instructies
1. Meng de eieren met het water. Roer de bloem, peper en zout erdoor tot een glad beslag.
2. Snijd de kool in dunne repen en de lente-ui in ringen. Schil de wortels en rasp ze grof. Verwijder de schil en snijd de gember zo fijn mogelijk. Houd wat lente-ui apart voor de garnering. Roer de kool, wortel, gember en lente-ui door het beslag. Doe er een snuf peper en zout bij.
3. Verhit een scheut olijfolie in een kleine koekenpan. Doe de helft van het beslag in de pan. Bak beide kanten goudbruin in ca. 5 minuten per kant. Het omdraaien deed ik voorzichtig met twee spatels.
4. Leg de okonomiyaki op een bord. Houd hem warm door er een diep bord over te zetten. Bak ondertussen de andere met het overige deel van het beslag.
5. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.
6. Doe de kewpie mayonaise en saus over de okonomiyaki. Garneer met sesamzaad, lente-ui en koriander.